Catalogusitems bewerken
Hoe u catalogusitems kunt bewerken en wat dit inhoudt.
Wanneer een item in een catalogus is geopend, kunt u, mits u over de juiste machtigingen beschikt, de details van het item op twee manieren bewerken. De eerste manier is door de bestaande informatie van het item te bewerken en de tweede manier is door nieuwe informatie vanaf een specifieke datum toe te voegen.
Bestaande artikelinformatie bewerken
Door op <Bestaande iteminformatie bewerken> te klikken, worden de bestaande details van het catalogusitem weergegeven. Een item kan meerdere versies van informatie bevatten, dus de eerste keuze die u moet maken, is het selecteren van de versie van het item die u wilt wijzigen in het vervolgkeuzemenu 'Ingangsdatum'. Nadat u dit hebt geselecteerd, moet u de datum 'Ingangsdatum tot' selecteren in het vervolgkeuzemenu om de gewijzigde versie te bevestigen.
Let op: als u de meest recente versie van het item wijzigt, zorg er dan voor dat 'Effectief tot' is ingesteld op 'Geen effectief tot'.
Vervolgens moet u de benodigde gegevens aanpassen. Dit omvat het type apparatuur, de naam, de prijs per eenheid en de afbeelding. Nadat u de wijzigingen hebt aangebracht, klikt u op <Opslaan> om de wijzigingen op te slaan.
Houd er rekening mee dat wijzigingen na het opslaan ter beoordeling worden voorgelegd en pas worden bijgewerkt nadat ze door de betreffende gebruikers zijn goedgekeurd.
Artikelinformatie toevoegen, geldig vanaf een specifieke datum.
Door te klikken op <Artikelgegevens toevoegen, ingangsdatum> worden de bestaande gegevens van het catalogusartikel weergegeven. Net als bij <Bestaande artikelgegevens bewerken> kunt u de gegevens van het artikel wijzigen, maar dit keer moet u een ingangsdatum invoeren. Deze datum bepaalt vanaf wanneer de wijzigingen van kracht worden.
Wijzig vervolgens de gewenste gegevens van het artikel en klik op <Opslaan> om de wijzigingen op te slaan.
Zoals aangegeven bij de actie <Bestaande iteminformatie bewerken>, worden de opgeslagen wijzigingen eerst beoordeeld en pas bijgewerkt nadat ze door de betreffende gebruikers zijn goedgekeurd.